Inte världens starkaste Pippi-spel

Pippi3DS

Sommaren 2012 släppte Pan Vision efterlängtade ”Pippi Långstrump”, utvecklat av Ravn Studios, till Nintendo DS. Även om jag inte föll pladask för spelet, där du sakletar för att hjälpa Pippis vänner, så kunde jag inte undgå att undra hur spelet hade gjort sig på häftiga 3DS istället.
Nu vet jag, för spelet har omarbetats och nysläppts med tredimensionell grafik och högre upplösning, vilket gör upplevelsen mycket trevligare.
Däremot är upplägget sig likt, även om man stuvat om lite i handlingen. Det går fortfarande ut på att leta efter de saker man blir bedd att hitta plus att man springer hinderbanor och leker lekar för variationens skull.
Och man vill ju verkligen gilla Pippi, särskilt med den nya läckra grafiken, men tyvärr känns det inte som att man når ända fram.
De allra yngsta spelarna kan säkert nöja sig med de enkla uppdragen, men de (under 7 år) ska ju enligt Nintendo inte använda 3D-effekten för ögonens skull.
Därför blir Pippi-spelets andra försök inte mer än ett ganska bra spel, trots att grafiken gör det hela mycket trevligare att titta på.

Jens Höglin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s