En pärla för fans av japanska rollspel

monster-hunter-3-ultimate_2012_11-19-12_001

”Monster Hunter”-serien har länge varit en storsäljare i Japan, främst på de bärbara formaten. Men nu lanseras den senaste versionen stort för såväl Wii U som bärbara 3DS – naturligtvis med stöd för spel (för flera spelare) och byte av sparfiler mellan formaten.

Spelet är ett urtypiskt japanskt rollspel, som går ut på att jaga monster och naturtillgångar för att utveckla din karaktärs färdigheter och utrustning. Det finns en vag story om ett stort monster som hotar en fiskarby, men den känns mest som en ursäkt för att kicka igång spelandet.
I ljuvligt färgstarka fantasivärldar kryssar du runt i ren samlaryra för att hitta resurser åt din figur. Spelandet är relativt fritt från pekpinnar och styrs av ren lust att utforska.
I motsats till många moderna titlar så hålls du inte i handen genom spelet, vilket gör att man kan tappa kursen emellanåt. Men det här är inte ett spel för dem som gillar hårt regisserade äventyr, utan en liten pärla för de som älskar att bygga karaktärer.
Jag har lite svårt för de klumpiga kontrollerna, men förutom den skönhetsfläcken så är ”Monster Hunter Ulimate 3” definitivt värt en titt för alla fans av klassiska japanska rollspel.

Jens Höglin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s