Mysryslig mix av action och problemlösning

15-GAMES-LuigisMansion2

Nintendo har utlyst att 2013 är Mariobrodern Luigis år. Och för att fira detta gör ”Luigi’s Mansion” comeback med en andra del.

Precis som, den lite bortglömda, föregångaren så handlar det om en härlig mysrysare (som inte är särskilt skrämmande) för alla åldrar – och kanske främst de yngsta.
Professor Elvin Gadd (släkt med Eric?) kallar in underhållande lättskrämde Luigi för att fånga in spöken som löper amok i hemsökta hus. Och i sann Ghostbusters-anda så fångar han dem med ett dammsugarliknande vapen – Poltergust 5000.
”Luigis Mansion 2” bjuder på en mysig mix av action och problemlösning, och som tur är så är det inte lika snabbt avklarat som föregångaren. Det mesta osar av klassisk Nintendo-klass, med smart bandesign, underbara animationer och lysande ljudsättning.
Nytt är också möjligheten att jaga spöken med en kompis, även om co op-läget kunde ha varit mer raffinerat.
Den enda tveksamheten i spelet är avsaknaden av sparpunkter under banorna, vilket skapar frustration om du förlorar mot exempelvis en boss. Annars är det här en riktig höjdare som bjuder på sköna pusselnötter, barnvänlig action och massor av humor.

Jens Höglin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s