Att ”fånga dem alla” har aldrig varit roligare

De som läst mina recensioner av de senaste generationerna av Pokémon-spel vet att jag varit ganska kritisk till hur lika spelen varit tidigare utgåvor. Det har känts som att serien stått och stampat på samma ställe, spel efter spel. Fram till nu.

För Pokémon X och Y (vi har testat den senare) är en stor uppgradering till den populära spelserien där det gäller att samla så många monster det bara går. Och att ”fånga dem alla” har aldrig varit roligare.
Numera är striderna snyggt animerade med moderna ljuseffekter och du kan se alla hundratals figurer svischa fram i fartfyllda strider. Detsamma gäller miljöerna, som fått liv i och med snygga kameraåkningar och perspektiv. Dessutom används 3D-effekterna otroligt subtilt och smakfullt.
Men den moderna grafiken är bara en förändring på ytan. Under den finns mängder av nyheter. Nya typer av varelser, mega evolutions, ”Nintendogs”-liknande interaktioner med dina Pokémons, träning via minispel, möjlighet att göra egna pr-filmer, onlinespel och mycket, mycket mer. En del nyheter ställer gamla sanningar på ända, så veteranerna får definitivt se över sina taktiker.
Det känns som att nya upptäckter väntar bakom varje hörn i den väl tilltagna spelvärlden och trots att jag aldrig blivit riktigt Pokémon-biten tidigare spelar jag målmedvetet vidare, medan minuter blir till timmar och dagar.
Om en gammal skeptiker som jag blir så här imponerad, vad säger då de riktiga die hard-fansen? Världsklass!

Jens Höglin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s