Ojämnt men kul för de yngsta

WiiU_WiiPartyU_scrn03_E3

Nintendos partyspel har alltid varit trevliga, och lite ojämna, bagateller.
Det började med ”Mario Party”-serien och fortsatte med ”Wii Party” – där vi fick spela med våra hemmasnickrade Mii-figurer.

Precis som i tidigare spel så handlar det om ”Fia med knuff” fast kryddat med minispel och levande spelbräden. Den här gången ger dock Wii U-plattan en extra dimension till spelandet – som extraskärm i 3 mot 1-minispel, som fristående konsol och mycket, mycket annat.
De små minispelen där du enbart spelar på gamepaden är till exempel mycket charmiga i all sin enkelhet, särskilt det briljanta baseboll-spelet.
En sak som är alldeles tydlig är att spelet riktar sig till familjer, och särskilt dess yngsta medlemmar. Och för dem passar spelet som hand i handske. Däremot är den lättsamma svårighetsgraden inte lika rolig för äldre spelare, så storasyskon och föräldrar kanske inte kommer ha lika kul som juniorerna.
Sen kan man inte komma ifrån att partyspelen blir lite roligare och färggladare när Mario och kompani är med. Trots det så är ”Wii U Party” ett bra spel om man gillar att tävla mot föräldrar eller kompisar. Och det är svårt att inte charmas av spelets knasiga samling minispel, även om de i vanlig ordning innehåller allt från bra till mindre bra grenar.

Jens Höglin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s