Mer ordvrängande i bärbara ”Scribblenauts Unlimited”

Scribblenauts-Unlimited[1]

Det är dags att fila på de engelska ordkunskaperna igen då ”Scribblenauts” är tillbaka med huvudpersonen Maxwell i spetsen.

Spelet har redan tidigare släppts till Wii U men gör nu entré i bärbar version på 3DS, med Street Pass-funktion.
Om du spelat något av de tidigare spelen i serien så kommer du att känna igen dig. Det handlar om att lösa problem på skärmen genom att skriva ord och därmed frammana saker som kan hjälpa dig att lösa problem.
Exempel: Du ska hjälpa din bror, som är bonde, att vinna en tävling för grisar. Du skriver ”gigantic pig”, varpå den växer till jättestorlek. För att ytterligare säkra segerchanserna skriver du ”wings” och ser din numera vingbeprydda gris sväva över de förbluffade domarna.
Och så där håller det på i den ena efter den andra knasigheten.
Tyvärr så saknas objekteditorn från Wii U-versionen, vilket känns som ett minus. Sen känns bakgrundsstoryn, där Maxwell ska försöka hitta sin försvunna syster, både ooriginell och onödig. Storyn är också den stora skillnaden gentemot tidigare spel. Vi hoppas på lite mer nytänkande i framtida utgåvor.
Trots det är ”Scribblenauts Unlimited” ett riktigt roligt och underfundigt spel som passar fint till att ha ”på fickan”, även om det inte är ett ”måste ha”-spel.

Jens Höglin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s