Nintendo förnekar uppgifterna om minispel till smarta telefoner

Under dagen har Nintendo meddelat spelsajten Gamespot att man ”inte har några planer” på att släppa minispel till smarttelefoner.
– Vi kan bekräfta att vi inte gjort några nya utannonseringar eller röjt innehållet i den nya policybriefing vår ledning kommer att presentera den 30 januari 2014, säger en talesperson för Nintendo till Gamespot.
– Under tidigare, liknande, presentationer har herr Iwata (Nintendos vd) klargjort att Nintendo inte har för avsikt att släppa Nintendo-mjukvara på smarta telefoner och därför kan jag bekräfta att det inte finns några planer på att släppa minispel på några telefoner eller surfplattor, fortsätter representanten och lovar att man kommer att släppa alla detaljer, direkt efter Iwatas briefing på torsdag.

Ursprunglig story:

Enligt den japanska affärstidningen Nikkei så kommer Nintendo att, på torsdag, offentliggöra en strategi för att marknadsföra sina spel och konsoler via smart-telefoner.

Nikkeis rapport tyder på att Nintendo kommer att börja släppa gratis spelbara demos och minispel, baserade på deras varumärken, för att öka publiciteten och förståelsen kring sina spel.
Apparna kommer även att innehålla videos och annan information som ska locka smartphone-användarna att köpa hårdvara och spel från Nintendo.
Uppgifterna kommer bara veckor efter Nintendo-VD:n Satoru Iwatas uttalande om att man inte kommer att släppa Mario (eller andra Nintendokaraktärer) till iPhone eller Android, utan istället vill fokusera på att sprida medvetenhet kring företagets produkter via appar.
Uttalandet är en följd av företagets senaste kvartalsrapport, som visade upp en brakförlust för Mario-fabriken. Det är främst den haltande försäljningen av Wii U-konsoler som står för minussiffrorna. Nintendo 3DS var däremot den mest sålda konsolen i USA i fjol.

Källa: Nikkei News via Siliconera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s