Här är planen som ska rädda Wii U och Nintendo ur krisen

wii-u-nsmbu

Idag offentliggjorde Satoru Iwata Nintendos nya affärsstrategi. Här presenterar vi några av de viktigaste nyheterna i Nintendo-vd:ns tal. Och visst finns det en hel del spännande nyheter och möjligheter, även om mobilspel inte verkar bli verklighet på smarta telefoner. Den nya strategin kommer att verkställas under finansåret 2014, som inleds den 1 april.

Du kan även själv läsa Satoru Iwatas hela presentation här.

Nintendos strategi, kortfattat:
• Nintendo kommer definitivt att fortsätta utveckla konsoler. (tack för det!)
• Nytt fokus på att utveckla fler titlar som drar nytta av Wii U:s gamepad, under överinseende av Shigeru Miyamoto, för att fortsätta arbeta med det som gör Wii U unik som plattform.
• Utnyttja gamepadens NFC-möjligheter (Near Field Communication) i fler titlar, vilket hittills bara gjorts i spelet ”Pokémon Rumble U”. JR Easts kommande spel ”Suica” är ett av spelen som kommer att utnyttja funktionen för NFC-betalningar. En mer detaljerad plan för NFC kommer att visas upp på E3-mässa i Los Angeles i juni.
• Skapa en snabbstartsfunktion för spelande enbart med gamepadens skärm. I dagsläget tar uppstarten av konsolen för lång tid för användaren (20 sekunder). Man kommer också att kunna använda gamepaden som fjärrkontroll till tv:n utan att starta upp sin Wii U. Funktionen kommer att dyka upp i en uppdatering i början av sommaren.
• Nintendo kommer att börja släppa Nintendo DS-titlar på Virtual Console, som kan spelas på Wii U.
• Efterlängtade ”Mario Kart 8” kommer att släppas internationellt i maj.
• Istället för att knyta köp i onlinebutiken till en specifik konsol så kommer man att knyta dem till ett enda konto, användarens Nintendo Network-ID. Om det innebär att spel kommer att kunna spelas på både Wii U och Nintendo 3DS är oklart, men man lovar att ge mer detaljer kring den nya affärsmodellen i ett senare skede. Man antyder också att eventuella framtida rabatter för de som köper många spel kan införas i framtiden.
• Man kommer att knyta någon slags smartphone-funktioner till spelarnas Nintendo Network ID, däremot verkar det inte vara aktuellt med Nintendo-spel för smarta telefoner.
• Nintendo kommer att licensiera ut fler av sina varumärken, vilket man tidigare har varit mycket restriktiva med, för att skapa mer publicitet och synlighet.
• Man kommer att starta en hälsosatsning kopplad till Nintendo, kallad QOL – Quality of Life. Satsningen kommer att sjösättas under 2015, men man lovar avslöja alla detaljer kring den under 2014.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s