Sonic tillbaka i ny kostym –skräddarsydd för västerländska spelare

sonic_boom_sonic-walking

Sega har släppt en trailer för ett kommande Sonic the Hedgehog-spel – ”Sonic Boom” – som kommer att släppas exklusivt för Nintendo Wii och 2DS/3DS.

Enligt uppgifter ska spelet släppas i år och har varit under utveckling sedan två år tillbaka av Big Red Button, Sanzaru Games och Sega. Intressant att notera är att utvecklingsteamet består av tidigare medlemmar från hyllade Naughty Dog.

Spelet kommer att fungera som en förhistoria till tv-serien med samma namn, som produceras av Cartoon Network, och kommer att presentera ett helt nytt upplägg som fokuserar på samarbete mellan spelare.

Enligt spelsajten Destructoid så kommer ”Sonic Boom” att påminna en hel del om Playstation-exklusiva ”Ratchet & Clank” med stora världar och skjutvapen. Dessutom är spelet baserat på spelmotorn CryEngine, vilket kommer att betyda att grafiken lär bli riktigt tjusig.

Sega har också berättat för spelsajten Polygon att spelet är gjort för att tilltala västerländska spelare och att det är därför man anlitat Big Red Button och Sanzaru Games.

– Vi har helt och hållet koncentrerat oss på den västerländska marknaden och det är därför vi anlitat västerländska utvecklare och knutit spelet till en tv-serie, säger Sonic-designern Takashi Iisuka.

Här nedan kan du se trailers för både 3DS-versionen och tv-serien ”Sonic Boom”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s