Super Smash Bros släpps till 3DS redan i sommar

Smash_online

Sent i natt sändes Super Smash Bros Direct.
Och Nintendo bjöd på en rejäl chock för de väntande fansen.
3DS-versionen av spelet släpps redan i sommar.

Under gårdagen meddelade Super Smash Bros-teamet att man inte skulle avslöja något releasedatum för Wii U- och 3DS-versionerna av nästa, hett efterlängtade, Super Smash Bros-spel.
De flesta hade nog väntat sig att spelen skulle släppas under hösten/vintern, men redan i inledningen chockade spelets regissör Masahiro Sakurai tittarna genom meddela att 3DS-versionen släpps redan till sommaren, följt av Wii U-versionen under vintern 2014.
3DS-versionen kommer också att ha ett eget spelläge kallat Smash Run, där spelaren tar sig runt en bana i jakt på power-ups, innan den verkliga fighten drar igång.
Den 40 minuter långa sändningen var fullspäckad av nya fakta. Här listar Nintendodistributören Bergsala de viktigaste:

• Super Smash Bros. till Nintendo 3DS släpps i sommar. Super Smash Bros. till Wii U är planerad till vintern 2014.

• Nintendo 3DS-versionen kommer att köras i 60 bilder per sekund, i stereoskopisk 3D.

• ”Smash Run”: Exklusivt för Nintendo 3DS-versionen är  ett spelläge kallat ”Smash Run”, där fyra spelare har fem minuter på sig att undersöka och ta sig igenom en ”Smash Run”-bana. Det gäller att hitta bra power-ups och utrustning, samtidigt som de slåss mot klassiska fiender. För att spela detta flerspelarläge måste alla ha varsin Nintendo 3DS och spel.

• Ny utmanare: Greninja, den slutliga utvecklingen av Froakie från Pokémon X och Pokémon Y, kommer vara en spelbar karaktär i Super Smash Bros. till både  Wii U och Nintendo 3DS.

smash_charizard

• Bekanta ansikten återvänder: Många av de klassiska karaktärerna från tidigare Super Smash Bros. återkommer i Super Smash Bros. till Wii U och Nintendo 3DS. De kommer även att ha nya krafter och förmågor.

• Samus Aran (Metroid) med Zero Suit kommer vara en helt egen spelbar karaktär. Du kan välja vilken Samus du vill spela med för Samus med den klassiska utrustningen är förstås också med! Zero Suit Samus kommer ha jet-skor, vilket gör henne ännu mer kraftfull.

• Sheik: Den här gången blir Sheik en egen spelbar karaktär både till Wii U- och Nintendo 3DS-versionen. Hon har nya förmågor som Burst Grenade och Bouncing Fish.

• Yoshi: Yoshi kommer att stå upprätt och vara en starkare karaktär än tidigare.

smash-bros-wii-u-charizard

• Charizard var med i Super Smash Bros. Brawl, men är denna gång en valbar karaktär.

• Online: Både Wii U- och Nintendo 3DS-versionen kommer att erbjuda spellägen online. De som kör Wii U-versionen kommer kunna spela online mot andra som har Wii U-versionen. De som har 3DS-versionen kommer kunna spela mot andra som har Nintendo 3DS-versionen.

• När du spelar mot andra, slumpmässigt utvalda spelare,  kommer det finnas två lägen tillgängliga, ”For Fun” och ”For Glory”. I ”For Glory” finns det inga plattformar eller föremål. Här är det bara ren ”fight” som gäller. I ”For Fun” väljs banorna ut slumpmässigt och alla föremål och power-ups är tillgängliga.

• När du spelar med vänner kan ni välja regler, banor och föremål precis som ni vill.

Smash_mother brain

• Olika banor på Wii U- och Nintendo 3DS-versionen: Medan de spelbara karaktärerna kommer vara de samma i båda versionerna av spelet kommer banorna skilja sig åt en del. Banorna i Wii U-versionen är i första hand baserade på spel som släppts till stationära spelkonsoler, medan Nintendo 3DS-versionens banor är inspirerad av spel som släppts till bärbara spelkonsoler.

• Bossar, som till exempel Yellow Devil från Wily Castle kommer att dyka upp på vissa banor. När en boss dyker upp kommer du behöva kämpa både mot bossen och andra spelarna. Bossen kan användas strategiskt för att skada de motståndarna, så se till att utnyttja situationen på bästa sätt!

• Nästan alla banor i spelet kommer ha en ”Final Destination form”.

• Föremål, Assist Trophies och Poké Balls kommer tillbaka i Super Smash Bros. till Wii U och Nintendo 3DS. En nyhet är Master Balls, som är speciella Poké Balls som innehåller Legendariska Pokémon som Arceus och Xerneas.

• Det kommer finnas länkar mellan Super Smash Bros. till Wii U och Nintendo 3DS. Detaljer om det kommer avslöjas längre fram.

• En nyhet är att du kommer kunna ändra på karaktärernas attacker när du spelar lokalt eller mot vänner online: Mer information om detta avslöjas längre fram.

Missade du Smash Bros Direct ska du absolut spana in sändningen, som går i repris här:

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s