Nintendo slängde ut Sony-chef från Miiverse – två gånger

I en intervju med tekniksajten Engadget avslöjar Sony-chefen Shuhei Yoshida att han bannats från Nintendos Miiverse – två gånger. Yoshida, som leder Playstation-divisionen inom Sony, bröt mot reglerna genom att dels göra reklam för sitt Twitter-konto – @yosp – och även för att ha uttryckt sin förkärlek för Playstation som varumärke.
– Första gången hade jag mitt Twitter-konto i min profil, vilket inte är tillåtet. Andra gången jag portades var då jag skrev ”I love PS”. Man får inte marknadsföra kommersiella produkter på Miiverse, så de tolkade mitt ”PS” som Playstation, vilket var korrekt, säger Shuhei Yoshida till Engadget.

Uppdatering: Shuhei Yoshida har tidigare skapat rubriker genom att uttrycka sitt stöd för Nintendo, eftersom han anser att Nintendos spel och konsoler är en viktig inkörsport till tv- och datorspel för yngre spelare, vilket gynnar branschen.
Han är också ägare av två (!) Wii U-konsoler, enligt egen uppgift.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s