Brittiska Nintendo förnekar franska uppgifter om NFC-figurer till Super Smash Bros

Förra veckan berättade den franske Nintendochefen Stephan Bole för Le Figaro att Nintendo kommer att använda NFC-teknik (Near Field Communication) i Wii U-versionen av Super Smash Bros. Nu har spelsajten CVG kontaktat till Nintendo UK (Storbritannien) för att se om uttalandet var sant.

Nintendo UK är däremot inte lika öppenhjärtiga utan säger att Nintendo-figurer med Skylanders-teknik inte alls har bekräftats från Nintendo-håll, även om vd:n Satoru Iwata har sagt att leksaksfigurer med NFC-teknik kommer att släppas till vissa titlar. Om Super Smash Bros är en av dessa så kommer det att komma ett officiellt avslöjande om det under Nintendos sändning från E3-mässan den 10 juni.

”Det finns i dagsläget inga specifika detaljer kring vilka spel som kommer att använda sig av den här tekniken. Vi har ingenting att säga i dagsläget”, säger en talesperson för Nintendo UK.

Vi lägger alltså franska Nintendos uttalande under rubriken ”rykten och oklarheter”, men visst vore det ganska logiskt med NFC-figurer till Super Smash Brothers, med tanke på dess många klassiska Nintendokaraktärer…mario_nfc_figurine

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s