Nintendo presenterade nya storspelet Code Name S.T.E.A.M. sent i natt

Sent i natt, svensk tid, avtäckte Nintendo sin nya storsatsning till 3DS. Och det var varken Majoras Mask eller ett nytt Metroid-spel utan en helt ny spelserie vid namn Code Name S.T.E.A.M. Spelet utvecklas av Intelligent Systems, som tidigare släppt kritikerrosade spel som Advance Wars och Fire Emblem: Awakening.

Det nya spelet hämtar inspiration från steampunk-genren, med mekaniska krigare som drivs av ångmotorer. Spelet är turordningsbaserat, men visas upp i en slags förstapersonsvy i tredimensionella krigslandskap. Spelaren styr sitt eget fyramanna-team för att kämpa mot invaderande aliens (S.T.E.A.M står för Strike Team Eliminating Alien Menace).

Grafiken går i tecknad cel shading-stil och har, enligt upphovsmännen, hämtat inspiration från serietecknar-legendaren Jack Kirbys klassiska Marvel-serier.

Enligt Nintendo själva liknar spelet inget man gjort tidigare. Nintendofarsan har ännu inte lyckats nosa upp några rörliga bilder av spelet, men kommer naturligtvis att visa upp såna så fort det är möjligt.

Spelet planeras att släppas under 2015.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s