Spel med två Gamepads på Wii U dröjer enligt Miyamoto

Shigeru Miyamoto säger till brittiska IGN att support för att spela med två Gamepads på Wii U inte har någon prioritet för Nintendo – i alla fall inte just nu. Miyamoto säger att det är tekniskt möjligt, men att det inte finns med på företagets att göra-lista just nu. Fokus ligger i första hand på att få fler att köpa Wii U.

”Just nu känns det inte realistiskt att tänka sig att folk skulle spendera pengar på att köpa ännu en Gamepad. Vi försöker få så många som möjligt att köpa konsolen och det är vad vi fokuserar på. Spel med två Gamepads är alltså inget vi satsar på om man ser kortsiktigt”, säger Shigeru Miyamoto.

”Ur teknisk synvinkel så skulle vi kunna lägga till stöd för det, via en uppdatering. Det är också intressant ur spelsynvinkel, för det skulle ge många nya möjligheter. Däremot skulle det kräva mycket av våra utvecklingsresurser.”, fortsätter han.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s