Nintendofarsans boktips för Nintendofantaster

Efter att tidigare i veckan ha tipsat om den briljanta DIY-dokumentären Dokument NES så tänkte jag att det även kunde passa med några boktips så här i ledighetstider.

Och de båda böckerna jag tänkte rekommendera handlar även dem om Nintendos (och i den andra boken även SEGAs) historia och framgångar i spelbranschen.

gameover2Den första är ”Game Over: How Nintendo Conquered the World” av David Sheff, och berättar hur Nintendo gick från att vara ett spelkortsföretag till att omvandla spelbranschen under 1980- och framåt. Definitivt måste-läsning för Nintendofrälsta. Här får vi bland annat en ingående redogörelse kring de rafflande turerna som ledde till att Nintendo fick licensen att släppa Tetris till sina konsoler – en historia som i sig nästan är värd en egen bok.

ConsolewarsDen andra är ”Console Wars” av Blake J. Harris, som jag läser för tillfället. Här fokuserar man på den forna rivaliteten mellan SEGA och Nintendo under 1980- och 1990-talet. Jag har, som sagt, inte läst ut den än, men den är minst lika intressant som ”Game Over”. Jag läste också någonstans att man jobbar på att göra film av boken, vilket låter trevligt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s