Pryltest: Radiostyrd Mario Kart – snygg och snabb, men lite ömtålig

Under sommaren har Nintendofarsan testat en riktigt rolig pryl för Nintendofantaster.
En halvmeter stor radiostyrd Mario Kart.
Den är imponerande snygg och tuffar på bra, men se upp för yngre Mariofantaster som riskerar att krama sönder den ömtåliga dyrgripen.

Prylbutiken Roliga Prylar var i somras vänliga nog att skicka ett recensionsex av Nintendo Super Mario Kart. Jag vet att jag lovade en recension för ett bra tag sedan, men semester, stugliv (med obefintlig Internettäckning) och nattsuddande små Mario-brorsor har satt P för mitt skrivande senaste tiden.

Det har däremot gett mig en hel del tid att testköra den här skönheten. För en skönhet är det allt för en Nintendo-fantast.

Bilen är nästan en halvmeter lång (43 cm), med en gigantisk Super Mario-figur tronandes i sittbrunnen. Figuren är väldigt detaljerad och är av samma fina kvalitet som samlarfigurerna i mjukplast. Kartbilen är av naturliga skäl tillverkad i hårdare plast och är även den snyggt detaljerad med motor, avgasrör, dekaler, kromade hjulsidor (om än i plast) och annat lull-lull.

20140627-125318-46398749.jpg

Storleken är så pass respektingivande att Marios ekipage nästan skrämde slag på yngsta sonen, snart två år.

Vad som däremot snabbt slår en är att bilen känns ganska ömtålig, vilket mina söner snabbt ger prov på.

Äldsta sonen kör över en sten, vilket får justeringsknappen för styrningen att lossna. Det är i och för sig snabbt lagat, men känns som ett minus. Yngsta Mariobrorsans försök att lyfta bilen i avgasrören trummar också upp nervositet, då de inte alls känns särskilt stabila. Well well, man kan konstatera att det här definitivt inte är en leksak för yngre Nintendo-fans.

Att bilen har en topphastighet på 6,5 kilometer i timmen kanske inte låter så imponerande på papperet, men i praktiken känns den betydligt snabbare och vi sladdar effektivt runt på garageuppfarten medan sönerna jublar.

Däremot fungerar de, relativt stela däcken inte särskilt bra för terrängkörning. Att rejsa på gräsmattan är det inte tal om. Däcken spinner runt på stället utan att bilen rör sig en tum. På asfalt går det däremot utmärkt och det känns väl på ett sätt logiskt. Vi vet alla hur det går om man kör av banan i tv-spelet som gett upphov till den här bilen.

Bilen har medföljande laddningsbara batterier som räcker en bra stund (ca 30 min) innan det är dags för laddning. Handkontrollen drivs med 9-voltsbatterier, som fortfarande inte bytts ut efter en hel del körning.

Super Mario Kart RC kan knappast jämföras med en radiostyrd bil av högre kvalitet, men så kostar den bra många tusenlappar mindre än ett riktigt vrålåk. Det är, som sagt, heller inte en bra leksak för de yngsta lirarna, eftersom byggkvalitén inte tillåter tuffare lekar.

Däremot är det en riktigt snygg samlarpryl för Nintendofans från 8-9 år och uppåt, som man gärna plockar fram och bränner gummi med för att imponera på polarna.

Det finns naturligtvis fler modeller än den med Mario (som för tillfället ser ut att vara slutsåld hos Roliga Prylar). Det finns även bilar med Luigi, Prinsessan Peach och Donkey Kong bakom ratten, så om du har 4000 spänn (en bil kostar 949:-) som bränner i fickan kan du köpa alla fyra och köra Mario Kart 8 i verkliga livet.

Här är en länk till Super Mario Kart RC i Roliga Prylars webbshop.

 Här under kan du se ett kort klipp från vår testkörning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s