Äntligen slut på mina eShop- och onlineproblem på Wii U

Jag har, sedan dag ett, haft grymma problem med Internetuppkopplingen till min Wii U. Det har hjälpligt, om än på ett fruktansvärt frustrerande sätt, gått att köpa en del spel via eShopen. Men det har varit efter att ha gått in i butiken, för att sedan kastas ut gång på gång.
Bergsala har varit behjälpliga och skickat tips och råd, men det har aldrig fungerat.
Inget Mario Kart 8 online alltså. Näst intill inga eShop-spel. Bara frustration.
Till sist kröp jag till korset och inhandlade en lan-adapter. Då skulle det väl äntligen fungera? Nej, jag kände mig bara 400 kronor fattigare.
Häromveckan gjorde jag ett sista försök att gå till botten med problemet. Jag hittade ledtrådar om att privat ip-address kunde vara problemet och fick stöd för teorin i en tråd i trevliga Facebook-gruppen Wii U Sverige.
Det visade sig att min Internetleverantör använde sig av privata IP-addresser och jag skickade ett mail till dem.
Idag svarade de att de hade ändrat till en publik address. Jag startade om min router och kickade igång min Wii U. Bingo! Inga fler problem. Nu laddar konsolen ner Sonic Lost Worlds och jag kan fritt botanisera i eShopen. Känns helt enormt skönt. Case closed. 🙂

Annonser

13 reaktioner till “Äntligen slut på mina eShop- och onlineproblem på Wii U”

  1. Tack! Jag har i och för sig kunnat använda Miiverse tidigare. Det har mer varit omöjligt att handla i eshopen eller spela online, men nu blir det ändring på det. 🙂

 1. Hello! Jag har precis det här problemet med mitt Wii U. Hade privat ip från bahnhof, de har nu ändrat till publik ip. Men det hjälpte inte för mig :(. Ibland går det att komma in på e-shop, och ibland inte. Det tog mig exempelvis säkert 30 försök att locka upp golf i ”Sports Club”. Jag kickades ut ur shoppen efter varje försök, otroligt frustrerande. När jag väl lyckas sätta igång en nedladdning, så har det aldrig blivit några problem med själva nedladdningen. Även miiverse fungerar utan problem.

  Har testat gå in på gamla wii menyn och den gamla shoppen, även den fungerar felfritt. Mkt konstigt detta!

  Vad kan detta bero på? Någon lösning? (Har testat alla försöag om manuella ip inställningar i Wii U. Även aktiverat DMZ för Wii U i routern, och testat port forwarding)

  Tack på förhand!
  /Thomas

   1. Det var det första jag testade ;). Har testat ALLT som finns på nintendos support sida. Dvs det jag skrev om i mitt inlägg plus lite till. Puplik ip var mitt sista hopp =(. Du har alltså inga som helst problem med e-shop?

   2. Mkt märkligt att det löste problemet för dig men inte för mig. Ja jag får dubbelkolla så att det verkligen är ändrat. Man kan inte se det själv på något sätt? Tack för svar!

   3. När jag kollar min ip till mitt Wii U, så är det samma som förut, 192.168.1.25. Det är väl en privat ip adress? Om de hade ändrat, så skulle jag väl ha en annan ip på den, när jag kollar på router inställningarna, eller?

 2. Du hade rätt! Bahnhof hade inte ändrat till publik ip trots att de sa det :/. NU har de ändrat på riktigt och alla problem försvann! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s