Disney Magical World – ett mysigt, omfattande och lättsmält äventyr

Disney Magical World har på förhand beskrivits som ett Animal Crossing i Disney-miljö. Och beskrivningen är faktiskt inte så långt från sanningen. Det är lätt att dra paralleller mellan Nintendo och Disneys två livssimulatorer. Här spelar du med din Mii, antingen den du redan har, eller så skapar du en ny.

I spelets början får du en inbjudan till Castleton – en stad befolkad av såväl människor som Disney-karaktärer. Bekanta karaktärer som Musse Pigg, Knattarna och Kajsa och Kalle Anka börjar genast sätta dig i jobb med olika springpojkeuppdrag som ska få dig att bekanta dig med spelvärldens olika inslag. Och här höll faktiskt undertecknad på att tappa sugen under de först timmarna. Du hålls i handen genom hela inledningen och tvingas genomföra en del riktigt trista tutorial-uppdrag. Dessutom tjatar Musse och kompani ideligen om hur fantastiskt det är att just DU är här.

Dinsey kingdom

Men jag är ändå glad att jag kämpar mig igenom de första två timmarna för saker och ting blir roligare så snart du erbjuds att ta över ett övergivet kafé i den lilla staden.

Plötsligt ska du försöka skaffa ingredienser och material för att både utsmycka ditt kaffehak, men också laga olika rätter som ska locka kunder. Det gör att du måste ge dig ut i världen och samla råvaror och det görs på en rad olika sätt, genom att utföra äventyr i Alice underland i Nalle Puhs sjumilaskog och så vidare. Du utrotar spöken, odlar grönsaker, fiskar, går på bal hos Askungen och syr kläder, allt för att kunna bidra med resurser till din kaférörelse. Du kan också skräddarsy din karaktär genom att låta sy upp olika dräkter i Kajsa Ankas skrädderi. Och rakt igenom alla aktiviteter är det både kul, omväxlande och beroendeframkallande.

Dinsey kingdom3

För äldre spelare saknar många av uppdragen en större utmaning, men spelets samlarupplägg gör att man bara vill göra en grej till, och en till och en till, tills minuterna blivit till timmar.

Spelet har fin grafik, men utvecklarna H.a.n.d. har inte lyckats med flytet i grafiken, som hackar en del, till och med när 3D-läget är avslaget.

Dessutom så är den redan nämnda bristen på utmaningar något som knappast lär locka den äldre publiken. Å andra sidan är Disney Magical World helt klart riktat till den yngsta publiken, som tyvärr måste ha hjälp att läsa spelets dialog.

Disney Magical

Men trots att det handlar om ett barnspel så har jag svårt att lägga ifrån mig spelet. Jag vill hitta den där ingrediensen till kaféets fruktkaka eller hitta det speciella träslaget till Musse Pigg-stolarna.

Disney Magical World kanske saknar en del av Animal Crossings knäppa charm, men har också fördelar som att du inte måste vara precis på rätt plats i rätt tidpunkt för att lyckas med vissa uppgifter eller få ett speciellt föremål.

För yngre spelare så kan jag verkligen rekommendera spelet och faktiskt även till vuxna, bara de är medvetna om att spelet är ganska lätt. Kort sagt: ett riktigt trevligt och omfattande spel med massor att göra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s