Pokémon Alpha Sapphire – en underbar uppdatering av en klassiker

Pokémon X & Y blåste nytt liv i Pokémon-serien, med Mega-utvecklingar och äkta 3D-grafik.
Nu är omgjorda klassikerna Alpha Sapphire och Omega Ruby här och lånar nyheterna från fjolårets spel.
Naturligtvis är det inget Pokémon-fans vill missa.

Det ska sägas att jag egentligen inte är någon Pokémon-fantast. Jag var för gammal att fastna för serien då de första spelen kom ut och avfärdade serien länge som något för de yngsta, vilket naturligtvis inte var sant.

Jag har under årens lopp spelat flera spel i serien och insett att det är en rollspelsserie som är helt i klass med många av genrens storverk, trots att det vid första anblicken känns som ett ganska enkelt RPG.

pokemon alpha

 

 

 

 
Jag har däremot ofta kritiserat spelen för att vara för lika varandra, men i och med X & Y fick jag en nytändning, med den uppdaterade grafikmotorn i 3D och nyheter som Mega Evolution och annat.

X & Y har definitivt snurrat längre än alla andra Pokémon-spel hemma hos mig, givetvis påhejad av den äldsta sonen, som köpt Pokémon-konceptet med hull och hår, med tecknade filmer, samlarkort och allt vad det innebär.

Därför tar jag emot klassikerna Ruby och Sapphire (jag har testat den senare) med öppna armar, trots att jag har lite kvar på föregångaren.

Faktum är att jag upplever Omega Ruby och Alpha Sapphire som ännu snyggare, tror det har något med färgsättningen att göra.
Precis som vanligt uppmanas du i spelets början att välja en Pokémon och bege dig ut i världen, denna gång Hoenn-regionen, för att utmana regionens gymledare, precis som det ska vara, och här är det din egen pappa som står sist i kön att utmanas.

pokemon-omega-ruby-alpha-sapphire-main-characters

Vad gäller spelupplägget bjuds vi inte på några jättestora nyheter. Det mesta känns igen från i fjol. Däremot återvänder inslaget med hemliga baser och du kan numera göra Mega-utvecklingar och utveckla vissa varelser bakåt till sin primala form. Dessutom får vi se några helt nya Pokémon som inte fanns med i originalet.

Och precis som i fjol så kan man numera träna sina Pokémon på virtuellt husdjurs-vis och du kan även klä ut Pikachu i ett antal bedårande (och knäppa) utstyrslar. Roligt!

pokemon alpha2

 

 

 

 

Jag gissar att de flesta Pokémon-fans som spelat Sapphire och Ruby ändå vill uppleva det här äventyret i ny kostym. Det är ett äventyr som är vansinnigt snyggt, omfattande och roligt. Jag upplever också att man putsat storyn en aning och gjort den ännu bättre.

Och för den som inte var med när de ursprungliga versionerna släpptes så är spelet naturligtvis ett måste, för det känns definitivt inte som en dammig återutgivning utan som ett nytt spel.
Alpha Sapphire och Omega Ruby bjuder däremot inte på samma omvälvande känsla av att förnya serien, som X & Y, men det är definitivt ett värdigt komplement om du spelat ut fjolårets Pokémon-spel. Som vanligt så är det en karamell som kommer att räcka väldigt länge, för det finns så många saker att upptäcka i den vidsträckta världen och det är naturligtvis ett av de främsta kännetecknen för ett riktigt bra rollspel.

Här är en helt underbar animétrailer för spelet, som man bör se. Man ska däremot ha klart för sig att detta inte är spelets grafik utan en trailer animerad av teamet bakom tv-serien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s