Captain Toad: Treasure Tracker – en magnifik rivstart på 2015

Vi blev alla förälskade i Toad-banorna i Super Mario 3D World.
Och när vi nu får det första renodlade Toad-spelet, någonsin, så är förhoppningarna på topp.
Och jag lovar dig, du blir inte besviken.

De tittskåpsliknande Toad-nivåerna i Super Mario 3D World var ett suveränt tillskott och bjöd på skön omväxling bland allt plattformshoppande. Om du inte spelat spelet så bjöds det på kluriga banor där huvudpersonen Toad, som varken kan hoppa eller attackera fiender, tvingade spelaren att tänka till och vända och vrida på de rörliga banorna för att kunna ta nivåernas stjärnor.

När nu Toad, som aldrig tidigare varit huvudperson i ett eget spel, gör debut är grundförutsättningarna de samma, men Nintendos utvecklare har tagit det hela ett ytterligare steg.

I Captain Toad: Treasure Trackers är variationen större och du kan attackera fiender genom att kasta rovor (som i Super Mario Bros 2) i skallen på dem. Du kan även skrämma bort spöken med din pannlampa och åka gruvvagn längs en förutbestämd skjutbana.

Cptain Toad 3

Variationen bland banorna är också större och du har ofta ett antal delmål som måste utföras för att få full poäng. Jag tycker spelet känns som en mix mellan upplägget i de vanliga Super Mario 3D World-banorna och de Toad-nivåer vi älskade så. Och den här blandningen av upplägg fungerar fantastiskt bra.

En annan rolig detalj är de suveräna bossfajterna, som återkommer med samma två fiender, i de tre sagoböckerna man spelar igenom.

Captain toad 2

Spelet är inte särskilt svårt, utan du behöver ta dig en bra bit in i äventyret innan det blir riktigt klurigt. Det gör mig inte så mycket eftersom man, från ruta ett, bjuds på samma sköna myskänsla som präglade Super Mario 3D World. Möjligen kan jag tycka att spelet känns aningen kort. Jag spelade igenom en tredjedel av spelet under min första sittning med det, men då känns spelet aldrig tjatigt utan lockar en att spela en bana till tills minuterna blivit till timmar.

Du lär också tvingas gå tillbaka till vissa nivåer för att hitta alla hemligheter och när du klarat hela spelet väntar en räcka bonusbanor, hämtade från 3D World.

Captain Toad

Det finns egentligen bara en halvdan detalj och det är funktionen där du tittar runt banorna, då du kör gruvvagn. Jag kommer aldrig överens med att använda Gamepadens gyro för att kontrollera kameran, men det går å andra sidan att styra den med styrspaken, om du lyckas hålla plattan still.

Som du säkert redan sett i trailers för Captain Toad så håller grafiken samma toppklass som det suveräna Mariospelet, med otroligt detaljerade och levande miljöer.

Även om spelet känns aningen kort så älskar jag varenda minut och hellre ett kortare spel som underhåller hela vägen än ett där variationen börjar halta. Och som rivstart på 2015 – som ser ut att bli ett av de bästa Nintendoåren på länge – så är det en mycket lovande början. Jag hoppas också att vi får ännu fler banor via eShopen, för jag vill bara ha mer av den här pärlan.

Annonser

En tanke på “Captain Toad: Treasure Tracker – en magnifik rivstart på 2015”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s