Två nya Inazuma Eleven-spel släpps till 3DS i mars

Svenska Nintendo-distributören Bergsala meddelar att man kommer att släppa två nya Inazuma Eleven spel den 27 mars. I Inazuma Eleven GO Chrono Stones: Wildfire och Thunderflash kommer man att få ta del av ett nytt äventyr med Arion Sherwind och hans berömda fotbollslag, men den här gången upptäcker Arion att någon eller något helt har lyckats radera fotboll som sport. För att ställa allt till rätta måste han därför resa tillbaka i tiden och ställa allt till rätta.

För de som inte testat Inazuma Eleven tidigare så kan man beskriva serien som en mix mellan rollspel á la Pokémon och fotbollsspel. Spelets fotbollsmatcher har stöd för upp till fyra spelare via lokalt nätverk och efter lanseringen kommer man att kunna ladda ner fler spelare och föremål.

Inazuma Eleven Go Chrono Stones-spelen bjuder på två nyheter i spelsystemet: The Fighting Spirit-systemet och Miximax. Den först nämnda nyheten innebär att spelarna kommer att kunna frammana kraftfulla väsen på planen, som ger specialförmågor. Miximax gör att spelares auror kan kombineras (flummigt värre) för att skapa ändlösa kombinationer av krafter och förmågor.

Jag kan verkligen rekommendera Inazuma Eleven-serien, som inte riktigt nått samma popularitet som Pokémon-serien, trots att den förtjänar det. Mixen av skruvade fotbollsmatcher i animéstil och samlandet av lagmedlemmar, precis som du samlar monster i Pokémon, är faktiskt väldigt rolig. Och spelet görs dessutom av Level 5, kända från Fantasy Life och Professor Layton, vilket borgar för kvalitet utöver det vanliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s