Gratisspelet Pokémon Shuffle finns nu i eShopen

Nu finns gratisspelet Pokémon Shuffle tillgängligt för nedladdning via eShopen i Europa och Australien. Det är bara 686 block stort, så de flesta borde ha möjlighet att ladda ner det.

Spelet är Nintendos första försök att testa på in app-köp, i stil med dem du brukar se i mobilspel. Och precis som kända i liknande pusselspel till iOS och Android så kommer du behöva vänta innan du fortsätter spela, efter ett visst antal försök.

Spelmässigt ser det ut att vara väldigt likt Pokémon Link Battle, som släpptes för bra precis ett år sedan, där du ska kombinera ihop rader av Pokémon för att attackera, besegra och fånga vilda pocketmonster.

Varje spelförsök kostar en juvel, spelets valuta, och du har fem i början av spelomgången. Vill du sedan fortsätta spela måste du vänta i 30 minuter eller öppna plånboken för att köpa fler juveler. En juvel kostar cirka åtta kronor, med viss mängdrabatt om du köper större laddningar.

Själv tycker jag spelet ser fint ut (jag gillade verkligen Pokémon Link Battle), men jag är verkligen skeptisk till den här typen av in app-köp. Jag betalar hellre en engångssumma för ett spel för att kunna spela det så mycket jag vill istället för att lockas att betala massor av småtransaktioner i tid och otid (vilket jag aldrig gör av principskäl). Samtidigt så är det ju en lönsam business för många spelbolag och kanske ett sätt för Nintendo att få in nya inkomstkällor. Jag hoppas bara att vi slipper se småbarnsföräldrar få skyhöga räkningar när deras barn gjort in app-köp på 3DS, det skulle kunna skada Nintendos förtroendekapital bland föräldrar.

Nåväl, man måste ju testa spelet hursomhelst. Jag ska ladda ner det….nu!

Här kan du se Nintendobloggaren NintenDaan ge prov på lite gameplay från spelet:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s