Drömmen om Guld-Mario grusades av balanssjukdom

Om ni undrat var Nintendofarsan hållt hus så kanske ni som följer bloggen minns att jag skulle resa till Texas, för att besöka musikbranschmässan South by Southwest. Om ni minns det så kommer ni också ihåg mina planer på att försöka skaffa den hett eftertraktade guldversionen av Super Mario-Amiibon, som enbart gick att köpa i Wal-Marts butiker.

Man kan lugnt säga att saker inte blir som man tänkt sig. Efter att ha varit i Texas en och en halv dag slog olyckan till. Jag drabbades av plötslig yrsel, så kraftig att jag knappt kunde stå på benen. Jag lyckades ta mig tillbaka till mitt hotell, där jag blev liggande i två dagar innan jag tvingades uppsöka sjukvård.

Att besöka ett amerikanskt sjukhus var i och för sig en ny upplevelse, men knappast vad jag hoppats på med resan. Det konstaterades snart att jag drabbats av kristallsjuka, en ofarlig men obehaglig sjukdom som slår ut kroppens balanssystem.

Gold Mario Amiibo - 03

 

Detta hände naturligtvis lagom till den 20 mars, dagen då den efterlängtade guld-amiibon släpptes. Efter sjukhusbesöket blev jag ordinerad medicin och propsade naturligtvis på att hämta ut mitt recept på just Wal-Marts. Naturligtvis var butikens lager av guld-Marios tömt (om de ens fick några tilldelade till sig).

Det blev istället till att tröstköpa en Bowser- och Luigi-figur istället för att stilla den förväntansfulle sonens eventuella besvikelse. Dessutom hittade jag några grymma Pokémon-baseballkepsar till sönerna (en med favoriten Charmander till den äldste och en Squirtle-dito till den yngste). Riktigt snygga, med fantastiska broderade motiv. Och till mig själv (och lite till äldsta sonen) köpte jag Hyrule Historia det synnerligen tjusiga referensverket till The Legend of Zelda.

hyrule_historia

Så jag blev inte helt lottlös på min USA-tripp, även om jag missade nästan hela musikfestivalen och den guldprydda Amiibon och tvingades genomlida en heldags Chevy Chase-maraton på hotellrummet.

Bilden längst upp är hämtad från filmaffischen till Alfred Hitchcocks ”Vertigo”. Vertigo är den amerikanska benämningen på kristallsjuka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s